Suunnitteletko harmonikan ostoa?

Harmonikka on hieno soitin ja oheisesta videossa esiintyy Suomen parhaat soittajat kautta aikojen.

Kun aloittelija on ostamassa ensimmäistä harmonikkaansa, kannattaa aloittelevan harjoittelijan ehdottomasti harkita vakavasti käytettyä harmonikkaa, sillä voit säästää hinnassa satasia tai jopa tuhansia, mutta soitto-ominaisuuksilta ne ovat kuitenkin erittäin hyviä. On monia paikkoja, mistä saat ostettua sekä uusia että käytettyjä harmonikkoja, mutta yksi hyväksi havaittu on harmonikkamyynti Dynamis.

Mikä harmonikka on hyvä aloittelijalle?

Yleisesti ottaen voisi sanoa, että hyvä harmonikka aloittelijalle on käytetty soitin, koska kuten sanottu, se on hinta-laatu -suhteeltaan aloittelijalle mainio ratkaisua. Harmonikkoja on erilaisia ja harmonikkojen kategorioita on melodiaharmonikat, standardibassoharmonikat ja pianoharmonikat. Standardibassoharmonikka on yleensä hyvä valinta aloittelijalle ja harrastajalle. Lapsille ja nuorille suositellaan vuorostaan melodiabassoharmonikkaa ja harmonikansoitonopettajat monesti suosittelevatkin ensimmäiseksi harmonikaksi hankittavan melodiabassoharmonikka.

poika soittaa vihreää harmonikkaa
Aloittelijalle hyvä soitin on käytetty harmonikka.

Harmonikan voi myös vuokrata

Harmonikkoja selatessa niiden hinnat saattavat alkaa hirvittämään – se on tottakai aivan normaali reaktio, sillä harmonikka on arvokas soitin. Yksi vaihtoehto onkin vuokrata harmonikka, jolloin isompaa kertainvestointia harmonikkaan ei tarvitse tehdä. Harmonikkojen vuokrahinnat vaihtelevat hiukan ja riippuu oletko vuokraamassa harmonikkaa lapselle vai aikuiselle harrastajalle. Lasten soitinten vuokraus maksaa noin 30-40 euroa kuukaudessa ja aikuisille tarkoitettujen harmonikkojen kuukausivuokra huitelee noin 40-60 euron paikkeilla. Tarkempi vuokraushinta riippuu harmonikkamallista. Usein harmonikan vuokrausaika on sovittavissa ja se voi olla lyhyempi esim. 1-2 kuukautta tai esim. vuodenkin mittainen jakso, jolloin kuukausihintakin on mahdollisesti halvempi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *