Valmistautuminen Vaihto-oppilasvuoteesi

Meille on tärkeää valmistaa tulevia vaihto-oppilaitamme mahdollisimman hyvin heidän vaihto-oppilasvuottaan varten.

Aivan ensimmäiseksi voit lähettää meille alustavan hakemuksesi joko internet -sivujemme kautta tai postittaa hakemuksen esitteestämme (sivu 23). Tämä hakemus ei ole vielä sitova. Kutsumme sinut tämän jälkeen henkilökohtaiseen haastatteluun ja keskustelutilaisuuteen. Tällöin on hyvä tilaisuus keskustella vaihto-oppilasohjelmista ja esittää meille kysymyksiä. Kysymyksiä toki saa esittää jo aiemminkin: voit lähettää meille sähköpostia tai soittaa.

Mikäli sinut voidaan hyväksyä mukaan vaihto-oppilasohjelmaan, ohjaamme sinua eteenpäin varsinaisen hakemuksen täyttämisessä, vaihto-ohjelmien säännöissä ja muissa vaihtoon liittyvissä asioissa. Järjestämme kotimaassa myös noin kaksi päivää kestävän valmennuksen: into Pre-Departure Seminar. Tässä seminaarissa kuulet ja opit paljon lisää tulevasta vaihto-oppilasvuodestasi!

Lisäksi meillä on useissa kohdemaissa aivan aluksi omat into Orientaatioleirit, joissa ehdit aloittaa tutustumisen uuteen maahasi jo ennen kuin saavut isäntäperheesi luokse. into Orientaatioleirit järjestetään seuraavissa maissa: USA, Englanti, Irlanti, Espanja, Kanada ja Uusi-Seelanti ja koskevat vain näihin maihin vaihto-oppilaiksi lähteviä. Näiden orientaatioleirien aikana koet ja näet paljon ja sinulla on vielä hyvä mahdollisuus haastatella entisiä vaihto-oppilaitamme, sillä he toimivat leirien vetäjinä.

Lisäksi Italiassa (Rooma), Ranskassa (Pariisi), Australiassa (Sydney), Costa Ricassa (San José) ja Argentiinassa (Rosario) pidetään myös hyödylliset ja mielenkiintoiset aloitusleirit tai orientaatiopäivät, jotka järjestetään yhteistyössä näiden maiden yhteistyöorganisaatioiden kanssa.