I love it here!

USA - Yhdysvallat

Vaihto-ohjelmasi aikana vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa parannat kielitaitoasi ja opit lisää englannin kieltä. Saat kokea millaista on opiskella amerikkalaisessa high schoolissa. Oppilasvaihtosi kestää joko lukuvuoden tai lukukauden ja koulun lisäksi tutustut amerikkalaisiin ihmisiin, joiden avulla vaihto-oppilasvuodestasi tulee mahtava kokemus. Hintaan sisältyvät into -lisäedut: ilmainen aluetoivomus  tietyille alueille (30. marraskuuta 2015 asti) ja viisipäiväinen MAHTAVA into Orientaatioleiri New Yorkissa!

Yhdysvallat - USA

Amerikan Yhdysvallat on liittovaltio, joka koostuu 50 osavaltiosta ja sijaitsee pääosin Pohjois-Amerikan mantereella. Maan pinta-ala on 9,83 miljoonaa km² ja asukasluku yli 320 miljoonaa. Yhdysvallat onkin maailman etnisesti monipuolisin ja monikulttuurisin kansakunta.  Yhdysvaltojen laaja pinta-ala ja maantieteellinen vaihtelevuus näkyy myös monissa eri ilmastotyypeissä. Maassa esiintyykin lähes kaikki ilmastotyypit aina pohjoisosissa vaihteleviin kosteisiin ja mannermaisiin ilmastoihin, kun taas etelämpänä vaihtelee alueittain trooppinen, kuiva, aavikkomainen ja välimerellinen ilmasto. Mikä ero verrattuna kotimaahasi!

Amerikkalaiset

Tyypillinen amerikkalainen on ystävällinen, kilpailuhenkinen, yritteliäs, suora, antelias, spontaani, ÄÄNEKÄS, ’baseball’ –fani ja amerikkalaisen jalkapallon innokas kannattaja. MUTTA on sanottava, ettei minkään maan kansalaisia saa yleistää liiaksi – tästä syystä haluamme edistää ja järjestää vaihto-ohjelmia. Tosiasiassa amerikkalaiset ovat yhtä moninaisia kuin eurooppalaiset, mutta lisäksi heillä on vielä laajempi etninen diversiteetti.  Amerikkalaiset ylpeilevät sillä, etteivät he ole luokkatietoisia kuten ihmiset ”Vanhassa Maailmassa”. Monet Amerikkalaiset ihailevat menestystä ja uskovat, että he itsekin voivat menestyä kovalla työllä. Ja moni menestyykin hienosti. Ennen kaikkea, voimme kuitenkin sanoa, että Amerikkalaiset ovat ystävällisiä ja sinäkin pääset tästä ystävällisyydestä nauttimaan!

Koulu - High School

Koulujärjestelmä koostuu peruskoulusta ja high schoolista. Koulun alkamis- ja päättymisajankohdat vaihtelevat eri osavaltioiden välillä koska koulutusta säännellään osavaltiotasolla. Kouluvuoden tarkka kesto voi myös vaihdella esimerkiksi ”lumipäivien” vuoksi, jolloin koulu voi olla suljettuna ja nämä päivät saatetaan lisätä kouluvuoden loppuun. Lisäksi kouluvuosi voidaan jakaa kahteen tai kolmeen lukukauteen.

Koulujen koot ja oppilasmäärät vaihtelevat suuresti. Koulujen koosta ei voi päätellä opetuksen tasoa tai tarjolla olevien oppiaineiden määriä. Suuremmissa kouluissa voi teoreettisella tasolla tavata enemmän ystäviä, mutta pienemmissä kouluissa ollaan usein avoimempia ja niissä on helpompi sopeutua, ottaa kontaktia muihin sekä löytää ystäviä. Muistathan että myös pienemmillä kouluilla on yleensä laaja oppiainevalikoima.

Saavut kouluun koulubussilla tai ehkäpä perheesi tuo sinut kouluun. Tunnit alkavat usein jo klo. 7.00 tai 8.00. Kolmannen tai neljännen tunnin jälkeen on lounastauko. Lounasta syödään yleensä koulun kahvilassa, jossa voit syödä hyvin ja edullisesti. Tämä on yksi niistä asioista, joihin tarvitset taskurahaa. Tunnit loppuvat yleensä noin klo. 15.00. Sen jälkeen koulubussit ovat valmiina ja pääset kätevästi pysähdyspaikalle lähellä kotiasi. Maanantaista perjantaihin osallistut samoille oppitunneille, joten on erittäin tärkeää mitä oppiaineita valitset; seuraavien 9-10 viikon ajan tuntisuunnitelmat pysyvät samoina.

Jokaisella oppilaalla on ns. ”Guidance Counselor” eli opettaja tai opintojenohjaaja, joka huolehtii sinusta ja on suureksi avuksi. Etenkin koulun alussa, kun valitset oppiaineita, tämä tuki on tärkeää. Oppiainevalikoima on yleensä paljon laajempi kuin kotimaassasi. Jotkut koulut tarjoavat jopa 100 erilaista oppiainetta. Pakollisten aineiden, kuten Yhdysvaltojen historian, yhteiskuntaopin, ja englannin kielen lisäksi, sinulla on mahdollisuus valita oppiaineita kiinnostuksiesi ja lahjakkuuksiesi perusteella. Pidäthän kuitenkin mielessä, ettet välttämättä voi osallistua aivan mille tahansa kurssille. Jokaisen lukukauden päätteeksi saat yleensä todistuksen (”Report Card”).

Urheilu ja Vapaa-aika

Normaalien lukujärjestyksessä olevien oppituntien jälkeen järjestetään yleensä varsinaisen kouluajan jälkeen tapahtuvia harrastuksia. Urheiluharrastukset jaetaan yleensä sisä- ja ulkoliikuntaan. Nämä harrastukset ovat vapaaehtoisia ja kestävät klo. 17.00 tai klo. 18.00 asti. Voit valita mitä eri urheilulajeja haluat harrastaa. Valikoimaan kuuluu usein esim. jalkapallo, pesäpallo, koripallo, ”cheerleading” ja yleisurheilu. Urheiluharrastukset ovat usein kausittaisia eli koulullasi voi olla esimerkiksi jalkapallokausi, pesäpallokausi, koripallokausi jne.

Muita harrastusmahdollisuuksia ovat esimerkiksi koulun orkesterissa soittaminen ja erilaisiin kerhoihin liittyminen, joissa voi harrastaa mm. valokuvausta, journalismia, teatteria ja kirjallisuutta. Näihin harrastuksiin osallistuminen on hauskaa ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja saada hyviä ystäviä. Siksi kannustammekin sinua osallistumaan mahdollisimman moneen harrastukseen koulussa. Tämä myös nostattaa sitä kuuluisaa amerikkalaista kouluhenkeä: ”School Spirit”. Se tuleekin erityisesti näkyviin koulujen välisissä urheilukilpailuissa, joissa innokkaat fanit kannattavat omia koulujaan. Iltaisin koulut ovat usein auki konsertteja, näytelmiä, tanssiaisia ja juhlia varten. Jokaisen kouluvuoden kohokohta on ”Prom” –tanssiaiset, joita varten suunnitellaan oikeaa asua ja hiustyyliä jopa viikkokaupalla.

Aluetoive

USAn vaihto-oppilasohjelmaan osallistujillamme on mahdollisuus esittää ilmainen aluetoive määritellyille alueille 1-4 (Central, East, South ja West), mikäli hakemus on kokonaan täytettty ja saapunut meille 30.11.2015 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen voi myös tehdä aluetoiveen, mutta silloin aluetoive on maksullinen. Aluetoivemaksu on tällöin toiveen toteutuessa 400 euroa alueilta 1-4. Pyydämme ottamaan huomioon, että kyseessä on toive, emmekä voi taata tiettyä aluetta. Maksun saa takaisin mikäli aluetoivetta ei voida täyttää. Meiltä voi myös tiedustella vielä tarkemmasta osavaltiotoiveesta. Mikäli olet ajoissa liikkeellä on toiveella suurempi mahdollisuus toteutua.

Hinnat ja Kesto

Hinta sisältää
 • into orientaatioleiri New Yorkissa
 • sijoittaminen isäntäperheeseen
 • opiskelupaikka ja opetus joko julkisessa tai yksityisessä oppilaitoksessa
 • tuki ja apu kotona ja kohdemaassa koko oleskelun ajan
 • henkilökohtainen haastattelu ja valinta
 • valmistava kirjallisuus, Newslink, inton infolehti, käsikirja opiskelijoille ja vanhemmille
 • kahden päivän valmennuskurssi kotimaassa
 • into t-paita
 • neuvomme ja autamme viisumiasioissa
 • neuvonta ohjelman aikana
 • inton osallistumistodistus
 • mahdolliset paluun jälkeiset tapaamiset Suomessa, returnee toiminta
Hinta ei sisällä
 • lennot - avustamme ja neuvomme lentojen kanssa *
 • taskuraha (suositus on n. 200-250 euroa / kk)
 • vakuutus
 • viisuminhakuun liittyvät kustannukset ja viisumikustannukset
 • matkakulut valmennusseminaariin kotimaassa
 • yhteistyöorganisaation tarjoamat vapaaehtoiset retket ja matkat kohdemaassa (eli nämä matkat ovat omakustanteisia)
 • koulupuvun ja kirjojen kustannukset, mahdolliset koulubussimaksut, paikallisen joukkoliikenteen maksut / bussikortit, luokkakeräykset, koululounas, erikoiskurssit, koulumateriaalit, ajokortin kustannukset
 • lääke-, ja rokotuskulut, hakemusta varten tarvittava lääkärin- ja hammaslääkärintarkastus
 • matkatavaramaksut eivätkä matkatavaran ylipainomaksut

* Lennoista:

- me tarjoamme neuvoa ja apua lentojen ja niiden varaamisen kanssa

- käytössäsi on mm. Kilroyn VIP-tiimi ja sinun tulee aina mainita, että olet into:n asiakas

- voit mahdollisuuksien mukaan ostaa paikan myös ryhmälennolle

- lentoja voi mahdollisuuksien mukaan kilpailuttaa ja voi olla mahdollista myös käyttää tai kerätä lentopisteitä

- autamme vaihto-oppilaita varaamaan paikkoja samoille/yhteisille lennoille samaan kohdemaahan, mikäli vaihto-oppilas niin haluaa

Hakuajat
 • 30-11-2015 Ilmainen aluetoive päättyy
 • 15-03-2016 Viimeinen hakupäivä lukuvuodelle 16/17
 • 01-10-2016 Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2017 alkaviin ohjelmiin

Orientaatio leiri

Orientaatioleiri New Yorkissa - The Big Apple!

Yhdysvaltoihin suuntaavat vaihto-opiskelijamme aloittavat vaihto-ohjelman viisipäiväisellä New Yorkin vierailulla. Saat osallistua työpajoihin, retkille ja vapaa-ajan aktiviteetteihin sekä pääset kiertoajelulle New York Cityssä, ja tietenkin ostoksille. Sinua odottavat Vapaudenpatsaan, Keskuspuiston ja ihmeellisen Times Squaren kaltaiset nähtävyydet. Lennät yhdessä muiden USA:han matkustavien vaihto-oppilaiden kanssa ja asut joko perinteisellä yliopistokampuksella tai keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa Manhattanilla. Leirin jälkeen lennät suoraan isäntäperheesi luokse. Myös muiden Euroopan maiden into-osallistujat ovat mukana leirillä, joten et tutustu pelkästään oman maasi opiskelijoihin vaan saat olla mukana kansainvälisessä ryhmässä. Saamistasi vinkeistä ja tiedoista on sinulle varmasti hyötyä ja iloa, kun aloitat uuden elämäntapasi. Lisäksi totut aikaeroon, joten saavut isäntäperheesi luokse pirteänä ja levänneenä. New Yorkissa into-tiimi huolehtii sinusta vuorokauden ympäri. Hintaan sisältyvä New Yorkin leiri on ihanteellinen alku USA:n seikkailullesi. Voit odottaa jännittäviä, sisältörikkaita ja unohtumattomia päiviä!

Esimerkkiohjelma New York

Päivä 1:

Saapuminen, siirtyminen lentokentältä, tervetuliaisateria, orientoituminen ympäristöön

Päivä 2:

Johdantotyöpaja, iltapäivällä ostoskeskukseen tai Manhattanille, iltaohjelmaa

Päivä 3:

Kiertoajelu New York Cityssä, Times Square, Empire State Building, Wall Street, Rockefeller Center

Päivä 4:

Aamulla työpaja, uimarannalle tai retki satamaan, Battery Park, Ellis Island, Vapaudenpatsas, Ground Zero, China Town, ostoksille, teatteriin tai elokuviin (vapaavalintainen) - Grill on the roof...

Päivä 5:

"Goodbye NY" kuljetus lentokentälle ja matka isäntäperheen luokse

Osallistuminen orientaatioleirille koskee vain niitä oppilaita, jotka aloittavat vaihto-ohjelman USA:ssa heinä-syyskuussa.

 

 

Hakemus

Valitse vaihto-ohjelma
Kuinka pitkään haluaisit oleskella ulkomailla? *
Minä lukuvuonna haluaisit lähteä vaihtoon?
Henkilötiedot
Nimi *
Sukupuoli *
Syntymäaika *
Kansalaisuus *
Vanhemman / huoltajan nimi
Vanhemman / huoltajan sähköpostiosoite
Osoitetiedot
Katuosoite
Postinumero + Kaupunki
Maa
Puhelinnumero + Sähköposti *
Lisätietoja
Miten sait tietää intosta?
Toivottu haastattelupaikkakunta *
Hakijan vapaamuotoinen kuvaus / kommentit