Vaihto-oppilaaksi high schooliin Kanadaan

Vaihto-oppilasohjelma High Schoolissa Kanadassa - ja nelipäiväinen orientaatioleiri Torontossa

Kanada on pinta-alaltaan Yhdysvaltojakin suurempi maa. Sen väkiluku on kuitenkin vain noin 30 miljoonaa. Upeat maisemat ja monipuolinen luonto ovat säilyneet pääosin koskemattomina. Kanadan suurkaupungit, kuten Toronto, Vancouver ja Montreal ovat metropoleja siinä missä suurkaupungit muuallakin maailmassa. Kanada tuo useimmille mieleen lumen, jääkiekon ja vaikuttavat talvimaisemat. Mielikuvissa on perää, mutta kesä voi olla suuressa osassa maata hyvinkin lämmin.

Eräs Kanadan yhteistyöjärjestömme vastaavista kertoo: ”Olen ollut into Canadan työntekijänä kymmenen vuotta. Teen tiivistä yhteistyötä isäntäperheiden ja koulujen kanssa. Työskentely ”ulkomaisten” opiskelijoiden parissa on ollut alusta alkaen kiehtovaa: nuoret ovat uteliaita, innostuneita ja myönteisiä. Ihailen ennen kaikkea heidän rohkeuttaan jättää kotimaansa ja perheensä puolikkaan tai kokonaisen lukuvuoden ajaksi.

Myös saapuvien oppilaiden englannin taito ja halu oppia uusia asioita maastamme ovat vaikuttavia. Odotan joka vuosi innostuneena uusia tulokkaita.”

IHMISET

Pitää paikkansa, että luonto ja urheilu ovat kanadalaisille tärkeitä asioita. Vapaa-aikaa vietetään Kanadassa lähinnä perinteisten harrastusten, kuten leireilyn, kalastuksen, veneilyn, vaelluksen ja eväsretkien parissa. Kanadassa puhutaan englantia ja ranskaa. Kahdeksankymmentä prosenttia kanadalaisista ilmoittaa äidinkielekseen englannin. Isäntäperheemme asuvat pääosin maaseudulla Albertan, Nova Scotian, Manitoban ja Ontarion maakunnissa. Jos sinua kiinnostaa oleskelu ranskankielisessä Quebecin maakunnassa, ilmoita asiasta toimistollemme. Lähetämme sinulle asiaankuuluvat tiedot.

KOULUJÄRJESTELMÄ

Kanadan koulujärjestelmä muistuttaa kurssitarjonnan ja aikataulujen osalta Yhdysvaltojen järjestelmää. Opetuksen taso on erittäin korkea, minkä ovat vahvistaneet myös PISAtutkimukset. Kaikissa kanadalaisissa kouluissa käytetään samaa opetussuunnitelmaa. Lukuvuosi alkaa tavallisesti Labour Dayn eli syyskuun ensimmäisen maanantain jälkeen. Kanadan ohjelmamme osallistujamäärä on rajallinen, koska vain kourallinen julkisia kouluja haluaa ottaa vaihto-oppilaita. Lisäksi lähes kaikki koulut ovat ottaneet käyttöön vaihto-oppilaiden ottamista koskevat lisämaksut.

Ilonan Vaihto-oppilaskertomus

This website is using Cookies. Click here for more information OK